Mariana Albot este o fire activă și iubitoare de aventuri. De mică a fost pasionată de călătorii și fiecare escapadă pentru ea e o adevarată aventură. Totul a început de la un vis copilăresc, acela de a descoperi lumea, de a cunoaște oameni noi, culturi și locuri impresionante.

În anii de liceu dorea să viziteze Europa, dar și alte țări din vecinătate. Odata cu trecerea anilor numarul locurilor pe care dorea să le vadă a crescut considerabil, cum se spune în popor ”pofta vine mâncând”. Însă recunoaște că niciodată nu și-a imaginat ca viața o sa îi facă un cadou atât de prețios, șansa de a ajunge în SUA.unnamed

,, Participarea la programul de schimb cultural Work and Travel a fost una dintre cele mai mari provocări pentru mine. Din momentul când am aflat despre această posibilitate nu am stat nici un minut să mă gândesc, din start am spus ” eu trebuie sa ajung pe celălalt continent cu orice preț. ”

Gândul că o să viziteze New York-ul, dar și că o să pașescă pe nisipul oceanului Atlantic, a motivat-o să  aibă rezultate impecabile la universitate, ca să susțină interviul pentru viză.

,, Și iată că pe data de 25 mai 2015 am ajuns în America, țara pe care am îndrăgit-o pentru totdeauna. A urmat o vară plină de momente colorate, o experiență de viață nemaipomenită, primul job și primii mei bănuți câștigați.”

Mariana, spune fără vreo ezitare că America i-a schimbat  viitorul. Nu în zadar se spune că dacă încerci ceva și îți place, o să o faci din nou și din nou. După vara 2015, a urmat  vara 2016, care a fost la fel de frumoasă pentru ea. A reușit timp de două veri să devină o persoană independentă cu un scop bine definit și cel mai important ce a învățat este că trebuie să se bucure de lucrurile mici, deoarece doar așa poate trăi viața din plin.

 Când a revenit acasă a fost suficient de greu să se acomodeze, însă a început să-și continuie studiile dar în același timp se gândea cum ar fi să-i ajute și pe alții să își trăiască visul american. Așa a ajuns să facă parte din echipa Acord Travel.

Aici a cunoscut colegii frumoși și ambițioși, care muncesc zilnic pentru a încuraja tinerii din țara noastră să se dezvolte, autodepășească și să facă auzită și cunoscută țara noastră peste ocean.

,,Va îndemn să nu ratați niciodată oportunitatea de a călători, să nu vă fie frică să încercați lucruri noi. Viața e atât de scurtă și totul se schimbă răvășitor de repede, de la o zi la alta. Și nu uitați că ceea ce nu trăim la timp, nu mai trăim niciodată!”