5034b5376aff955908bf1a0aadc321c3_0American University din Bulgaria este situată în oraşul Blagoevgrad, un centru cultural şi economic situat într-un loc pitoresc din partea de sud-vest a Bulgariei. Regiunea abundă în obiective turistice remarcabile precum Mănastirea Rila, staţiunea de schi Bansko, centrul balnoclimateric Sandanski si cele şapte lacuri din Rila. AUBG este acreditată atât in SUA cât şi in Bulgaria. Absolvenţii primesc diplomă de stat americană și bulgară cu anexă europea. AUBG este recunoscută drept una dintre cele mai bune universităţii din Europa de Est,care la moment atrage cei mai buni studenţi din peste 40 de ţării din toată lumea. AUBG oferă o pregătire în stil “liberal arts”, care include studii de cultură generală şi specializare în domeniul declarat principal sau/şi suplimentar. Instruirea are loc in limba engleză. Studenţii de la AUBG pot absolvi două profiluri de specialitate, unul principal şi al doilea de sub-specialitate şi o mare parte din ei folosesc din plin această posibilitate. Pregătirea se efectuează de către profesorii americani și de alte naționalități cu o înaltă calificare şi cu experienţă în predarea într-un mediu multicultural centrat pe student. Toţi profesorii din cadrul American University au studii temeinice in domeniu lor, cu grade didactice, cel puţini cu magistratură şi cu o considerabilă experienţă de predare. Absolvenţii AUBG sunt foarte căutaţii de către angajatori şi se prezintă excepţional de bine. Cea mai mare parte din absolvenţii încep serviciu aproape imediat după absolvire, găsind posibilităţii de afirmare în ţările de origine sau în străinătate. Absolvenţii sînt angalați în cele mai diverse domenii economice, sociale şi politice, inclusiv şi în cadrul sistemului bancar, mass-media, calculatoare, telecomunicaţii, resurselor umane, contabilitate, reclama şi prospectare marketing. Patroni împărtăşesc ideea că absolvenţii AUBG sunt întotdeauna căutaţii datorită profesionalismului valoros şi a cunoştinţelor vaste, perfecţionate în procesul de pregătire în cadrul orientării practice.

La American University in Bulgaria poti opta pentru următoarele domenii:

Business Administration, Computer Science, Mathematics, Economics, European Politics, History and Civilizations, Information Systems, Journalism and Mass Communication, Political Science and International Relations.

 American University în Bulgaria oferă burse pentru cei dornici de a face studii de Licență si de Master, care au merite academice bune, rezultate înalte la testele TOEFL și SAT. Cerințele pentru acordarea unei burse sînt: un rezultat minim de 1000 de puncte la examenul SAT şi 80 de puncte la examenul TOEFL iBT. AUB oferă o admitere condiţionată, în cazul în care studentul face un semestru de cursuri intensive de studiere a limbii la Institutul de limbă engleză al AUBG.Candidaţii la cursuri intensive, în scopul admiterii la Universitate trebuie să prezinte Diploma de Bacalaureat cu o nota generală minimum 5,00( sistemul bulgar de notare) sau echivalentul ei in cazul în care candidatul nu este bulgar.

 Acte necesare pentru aplicare:

Anexa (lista cu notele pentru toți anii de liceu și semestru curent),

Scrisoare de motivare (eseu),

Rezultatul Testului TOEFL ( AUB oferă TOEFL gratuit pe data de18 ianuarie),

Scrisoare de recomandare ( de la profesorii din Liceu),

Rezultatul Testului SAT (AUB oferă SAT gratuit pe data de 22 februarie),

Dovada capacități de plată (certificat, cont bancar).

 Termenii pentru admitere:

  • Până la 1 Martie pentru o înscriere timpurie cu ajutor financiar mai favorabil,
  • Până la 1 Mai pentru studenţi din afara EU cu ajutor financiar,
  • Până la 1 Iunie pentru studenţi din EU cu ajutor financiar
  • Formularele pentru aplicare le puteți găsi la adresa www.aubg.edu/apply

Mai multe informații aflați direct de la consultantul de programe educaționale, la adresa Bănulescu Bodoni 4, sau la tel: 060 669 653, email: eugenia.florea@acordtravel.md