Acte necesare pentru aplicare:

Din moment ce ai ajuns în SUA, ai început să munceşti, din fiecare salariu ţi se vor lua anumite taxe. Indiferent de statutul lor: Federal Income Tax sau State Income Tax, la întoarcere ele se rambursează. Cel mai  important este să fii atent la actele pe care trebuie să le aduci în ţară pentru a putea depune dosarul pentru Tax Refund. În funcţie de salariul tău, la sfârşitul aventurii americane, vei obţine o sumă între 500$ şi 1500$ de Tax Refund .

acte necesare

Acte necesare pentru aplicare

Pentru a primi banii, ai grijă de ultimul tău pay check, dar şi de forma W-2. Acesta este un document pe care angajatorul tău îl primeşte la sfârşitul anului fiscal. Este important să laşi angajatorului adresa ta corectă, ca ulterior sa ti-o expedieze. Forma W-2 ţi-o trimite angajatorul şi ulterior aplici la Tax Refund.

Înainte de a îndeplini formularul de participare, fă lista de acte necesare pentru dosar. Acest lucru este strict important.

În cazul în care nu ai primit forma W-2, ai şanse să obţii taxele şi cu ultimul pay check. Acte necesare pentru formularul Tax Refund sunt:

• Formular pentru înregistrare;
• Formularele W-2 sau ultimele payslip-uri din partea tuturor angajatorilor (copie);
• Copie după Social Security;
• Copie după viza de intrare în SUA;
• Copie după formularul DS-2019 sau orice alt document care să ateste că ai lucrat în SUA;

Aceste acte necesare pentru TAX Refund sunt accesibile şi uşor de obţinut, doar forma W-2 o obţineţi de la angajator. Procedura de aplicare e uşoară şi nu necesită eforturi speciale.

Astfel, începând cu luna ianuarie, procesul de recuperare durează 3-5 luni din moment ce declarația a fost depusă la autorități. Atunci când ţi s-au reţinut taxele FICA (Medicale si Sociale), care se reţine doar cetăţenilor SUA (rezidenţi), acestea sunt returnabile, iar procesul dureaza minim 8-10 luni. Pentru dosar este important ca aceste acte necesare să fie depuse la timp.

Majoritatea statelor oferă posibilitatea de returnare a taxelor. Există state care însă refuză să ramburseze taxele.

Posibilitatea de aplicare la Tax Refund este valabilă pe parcursul a 3-4 ani după sfârşitul anului fiscal în curs. Anual, majoritatea obţin sume de peste 800$ din Tax Refund. Ştii care e motivul? Au avut o vară frumoasă: s-au distrat, s-au bronzat, au muncit şi au câştigat bani în SUA.

Programul American Summer Work and Travel e cea mai bună posibilitate de a obţine o experienţă, de a te dezvolta, de a-ţi lărgi orizonturile cognitive, desigur de a deveni independent financiar!

Înscrie-te acum la unul din oficiile noastre şi hai în AMERICA!

RECOMANDĂ articolul şi prietenilor tăi! Nu uita să dai şi Like!