Stagiile devin rapid una dintre cele mai importante experiențe în cariera fiecarui student. Stagiile  internaționale sunt o dublă  provocare, deoarece ele te determină să te aprofundezi în cunoștințele profesionale dar și de know-how-ul internațional.  Astfel devii mai versat și mai deschis pentru  tot ce se întâmplă în jurul tău.

Internship Spania cu ACORD TRAVEL 1Spania este un lider mondial în domeniul energiilor regenerabile, infrastructură, biotehnologie, animație, jocuri video, farmaceutice, turism și gastronomie. Într-o țară unde serviciul hotelier este atât de dezvoltat și la un nivel atât de înalt, un Internship în domeniul hotelier sau gastronomic, este mai mult decât binevenit, un atu de care poți profita și prin intermediul căruia de poți dezvolta multilateral.

Spania vrea să exporte talentul său, modul său de viață, filozofia sa, cultura, și sectoarele sale de excelență, șlefuite într-o cultură europeană și foarte competitivă celor care doresc să soarbă din magia acestei țări sărutată de soare.

Internship Spania cu ACORD TRAVEL 2Puncte forte:
– Este a treia țară din lume pentru destinații turistice și a doua după Statele Unite în domeniul încasărilor din turism, potrivit Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO).
– Este prima destinație europeană în alegerile turiștilor
– Este una dintre primele zece țări din lume pentru calitatea infrastucturii
– Spania este a doua țară din Europa după numărul de paturi de hotel.

Tinerii care studiază Turismul, Serviciile hoteliere, precum și studenții de masterat dar și  cei de la școlile de Ospitalitate sau Turism pot avea parte de o experiență de muncă într-o țară unde turismul este una dintre cele mai mari industrii din lume. Astfel ai oportunitatea de a explora diverse posibilități de carieră în domeniul tău de studiu, bazându-te pe cunoștințele obținute în procesul de studiu la universitate. Pe toată  perioada stagiului îți vei dezvolta auto-disciplina, munca în echipă, responsabilitatea și inițiativa și îți vei consolida portofoliul cu experiență în străinătate

Cei care  studiază pentru a deveni Bucătari, pot de asemenea participa la acest program. Vei avea parte de stagii în cele mai prestigioase restaurante (inclusiv stelele Michelin acordate) pe tot teritoriul Spaniei. Vei învăța și vei descoperi bucătăria spaniolă, lucrând alături de cei mai renumiți bucătari din lume. Totodată, vei obține credit academic în timp ce vei  descoperi o țară a gurmanzilor.

Internship Spania cu ACORD TRAVELAvantajele participării în programul Internship:
• Vei avea la dispoziție peste 175 de parteneri (hotele şi restaurante)
• Îți vei dezvolta abilităţile  de lucru şi îți vei îmbogăţi CV-ului cu o experienţă internaţională în muncă.
• Vei petrece majoritatea timpului la locul de muncă/locul de stagiu
• Vei planifica un program de lucru cu superviser-ul tău
• Vei scrie  un raport final la sfârșitul stagiului asupra a ceea ce ai învățat și ce experientă ai câștigat (probabil şi ceea ce te așteptai să înveți dar nu ai reușit) pe parcursul training-ului.
• Vei avea posibilitatea de a-ţi face noi prieteni.
• Posibilitatea de a călători
• Stagiul făcut in Spania va fi considerat ca şi practică de Universitate, iar la finisarea programului se oferă o diplomă ce acreditează eforturile tale.

Criteriile de eligibilitate:
• Vîrsta 18 – 30 ani;
• Cei cu pașaport român pot aplica pentru un program de lungime 3-6 luni
• Cei cu pașaport moldovenesc pot aplica pentru program de lungime 2-3 luni
• Studenții la zi sau frecvență liberă
• Locul de muncă selectat este legat de studiile tale sau experienţă profesională.
• Nivel avansat de limba Engleză şi cunoştinţe despre terminologia domeniului vizat.
• Nivel avansat de limbă Rusă, cunoașterea limbii ruse este un avantaj în găsirea unui job mai prestigios
• Ai suficiente resurse financiare pentru a acoperi costurile de trai pe toată perioada şederii tale în Spania
• Maturitate, responsabilitate, atitudine pozitivă, flexibilitate, adaptabilitate
Stundenții pot să se înscrie și la cursurile de limbă spaniolă ce vor avea loc în Madrid,în decurs a 2 săptămîni, înainte de însuși programul de internship (însă cunoașterea limbii engleze e suficientă).

Internship Spania cu ACORD TRAVEL 4Programul este efectuat pentru a satisface necesitatea multor studenți din domeniul gastronomiei si serviciilor hoteliere,de a obține experiență de muncă,necesară pentru a definitiva programul de învățămînt pentru ca la sfârșitul acestuia să acumulezi credite academice. Deci oferta e valabilă pentru toți cei care sunt studenți în domeniul culinariei sau turismului/serviciilor hoteliere (cu vârsta cuprinsă între 18-30 ani,sau mai mult,deoarece în ziua de azi întîlnim și stundeți în vîrsta de 30-35 ani).

Pașii pe care trebuire să-i faci pentru a participa la program:
Etapa 1: Expediază CV-ul detaliat (cu poză) Managerului de Program. Dacă te califici, se efectuează un interviu în limba engleză pentru a determina nivelul de cunoaştere a limbii şi se acordă asistenţă la completarea unui CV atractiv.
Etapa 2: Ți se va pune la dispoziție lista de oferte pentru a selecta acele oferte de muncă pentru care te califici. Ofertele le poţi găsi aici.
Etapa 3: Dacă găseşti o ofertă sau mai multe, le comunici managerului.
Etapa 4: Aşteptăm interviul cu angajatorul care l-ai ales din listă. În mediu, este nevoie de pînă la 3 săptămîni. În cazul în care compania confirmă interesul pentru candidatura ta în calitate de participant, atunci se va stabili o dată şi ora interviului prin Skype. Dacă după interviu eşti decis(ă) să urmezi stagierea în compania selectată, atunci aşteptăm feedback-ul interviului.
Etapa 5: În cazul în care  eşti aprobat de către angajator se elaborează documentele necesare pentru participare.
Etapa 6: Procuri biletul către destinația necesară
Etapa 7: La acest pas ești deja în Spania and “!Disfruta de tu experiencia profesional internacional!”

ADRIANA SLOBOZIAN – Manager de Program ACORD TRAVEL
022 855 883 sau 060 102 162
adriana.slobozian@acordtravel.md