univlogo_horiz_2c_lightArkansas State University este o instituţie publică de învăţămînt care este acreditată de Higher Learning Commission of the North Central Association. Adiţional  ASU deţine 20 de acreditări separate acordate de diferite Asociații. Arkansas State University salută toţi studenţii internaţionali şi oferă acces la o educaţie de înaltă calitate, printr-o  gamă largă de programe academice, concepute pentru a pregăti  elevii pentru o piaţă a forței de muncă extrem de competitivă. Printre altele, ASU este recunoscută ca fiind în topul celor mai bune  instituţii academice din lume,cu o istorie distinsă, datînd de aproape 100 de ani. Cursurile la ASU sunt predate de cadre didactice, care sunt experţi în domeniul lor şi raportul student/profesor este menţinut cât mai scăzut posibil pentru a face absolut sigur că toţi studenţii vor putea interacţiona cu dascălii lor de la  facultate. Majoritatea membrilor corpului didactic de la ASU deţin cel mai înalt grad de calificare în domeniul lor. Nivelul academic obţinut la ASU este recunoscut în întreaga lume. Biblioteca  Universității  Dean B. Elli deţine o colecţie de aproximativ un milion de cărţi și publicații periodice, o locație exelentă, care permite de a se angaja în diferite  cercetări. Biblioteca deţine un laborator de informatică, precum şi un număr mare de meeting rooms şi zone de studiu. Studenţii pot împrumuta materiale de la alte biblioteci din întreaga lume  sau să folosească aparatele foto digitale, proiectoare şi alte echipamente electronice, din dotarea bibliotecii. Fiecărui student  de la ASU i se atribuie un consilier  pentru a asista la performanțele lui academice şi al sprijini în alegerile facute, legatre de carieră. Consilierii sunt atribuiţi unui student de către departamentul  academic, ales la fiecare semestru înainte de înscriere pentru semestrul următor. Studenţii au posbilitatea de a se  întâlni cu consilierii lor academici, pentru a discuta despre cursurile pe care ei intenţionează să le facă,  preocupările lor academice sau alte probleme.  Adiţional, Wilson Advising Center (Centrul de Informaţii Universitare Wilson) oferă asistenţă,  suport tutorial precum și o monitorizare atentă pentru cei care au nevoie de sprijin suplimentar în atingerea obiectivelor  propuse.

Biroul Life Residence oferă diferite opţiuni de cazare în cadrul campusului  pentru studenţii internaţionali, în condiţii de maximă siguranţă,  necesară, pentrustudii. Toate opţiunile de housing se află la câţiva paşi de salile de clasă, laboratoare de informatică, biblioteca, centru de sănătate studenţesc, centru de agrement. În plus, ASU oferă o opţiune de  housing prelungit pentru studenţii internaţionali care ar dori să rămînă  în Campus pe perioada vacanţelor şi de sărbători. Camerele din campus sint dotate cu conexiune la internet wireless sau prin cablu, TV cablu, telefon şi facilităţi de bucătărie. Toţi studenţii  americani sau  internaţionali sunt solicitaţi să locuiască  în campus în primul an de studiu. Programul First Year Residential Experience (FYRE) oferă oportunităţi pe parcursul întregului an de învăţămînt, activităţi  şi asistenţă pentru studenţii  primului an de studiu, care  sunt cazaţi în zone speciale destinate pentru ei. De asemenea ASU administrează mai multe apartamente pentru studenţi, care sunt situate în campus la o distanţă mică de toate facilităţile universităţii. Career Services a Universităţii oferă servicii gratuite pentru angajare, cum ar fi acordarea asitenţei studenţilor în găsirea unui loc de muncă pe teritoriul  campusului, stagii şi recomandări pentru angajatori. De asemenea, studenților li se acordă servicii de consiliere în carieră, pregătirea CV-ul, participarea la tîrguri de locuri de muncă, şi interviuri simulate pentru a-i ajuta pe studenţi să obţină locuri de muncă bine plătite.

ASU oferă peste 250 de programe de Licență, Masterat și Doctorat care sînt acreditate şi recunoscute la nivel mondial, în cadrul următoarelor colegii:College of Agriculture and Technology, College of Business, Colelege of Communications, College of Education, College of Engineering,  College of Arts, College of Humanities and Social Sciences, College of Nursing and Health Professions, College of Sciences and Mathematics. 

Acte necesare pentru admitere: 

Diploma de Bacalaureat sau de licență,

Copia pașaportului,

Eseu motivațional,  CV,

Test TOEFL.

Mai multe informații aflați direct de la consultantul de programe educaționale, la adresa Bănulescu Bodoni 4, sau la tel: 060 669 653, email: eugenia.florea@acordtravel.md