Visul mai multor elevi din Moldova, și nu numai, este să studieze la o Universitate din Statele Unite și să locuiască într-un campus. Acest vis se poate realiza acum, dacă te hotărăști să participi la programul “Go Campus”.

tineri-laptop

SISTEM EDUCAŢIONAL DIFERIT

Studiile la Universitățile din SUA se bazează pe resursele și mijloacele care sunt puse la dispoziția studenților, a calității educației, precum și a beneficiilor  imense pe care le pot obține. Caracterul distinctiv al sistemului american de învățământ superior constă  în standardele sale, precum și în diversitatea instituțiilor, a mediilor sociale și intelectuale, cerințele de admitere, de finantare și posibilitățile de carieră academică. Accentul se pune pe specializare, excelență și flexibilitate. De regulă, puteți alege un domeniu principal de studiu, altfel cunoscut ca “Major”, precum și alte domenii secundare de studiu “Minor”. Cu scopul de a absolvi cu succes, un student de  la o facultate de  “business”, de exemplu, trebuie să frecventeze, de asemenea, cursuri minime în domeniul științelor umaniste. În cele mai multe universități, este chiar posibil de a studia două domenii principale diferite, cum ar fi “Artă” și “Educație”. Primii doi ani de studii sunt de obicei dedicați învățământului general, cu un curs de studiu axat pe subiectele de bază, specifice tuturor “Majors”. Ca urmare, indiferent de facultatea pe care o alegeți, veți primi o educație multilaterală. Acest lucru este, de asemenea, motivul pentru care este destul de ușor să vă schimbați specialitatea, după primul an de  studiu. Educația americană nu se bazează pe memorarea pe de rost a prelegerilor, deși fac parte din cursurile mai multor specializări. Ideile care stau la baza sistemului educațional din SUA se concentrează pe învățarea auto-dirijată și responsabilitate. Discuțiile interactive în clasă, lectura materialului recomandat, precum și cercetarea individuală, sporesc reflecția și înțelegerea studenților. Petrecînd un an sau chiar mai mult la o universitate Americană, veți deveni la sigur fluenți în limba engleză, veți cunoaște, de asemenea, termenii specifici domeniului studiat în limba engleză, care va constitui un avantaj valoros pe tot parcursul vieții. Spre deosebire de alte programe de schimb, cum ar fi “Erasmus”, studenții de aceeași naționalitate nu creează un grup separat în campus. Întreaga structura campus-ului și a sistemului educațional american direcționează pe elevi să se amestece, implicîndu-se în viața din campus.

CAMPUSUL –  O ADEVĂRATĂ COMUNITATE

“Campusurile” sunt orașe reale, independente şi dinamice. Campusul, desigur, include săli de clasă, dar şi biblioteci, săli de sport, stadioane, teatre, cafenele, săli, restaurante, cămine studențești, etc. În cadrul campusului sunt organizate multe evenimente: conferinţe, seminare, festivaluri, jocuri sportive și multe altele. Campusul este o lume bogată, diversă și cosmopolită – un loc minunat de a trăi. Viaţa în campus este o experiență unică, care nu va fi uitată în curând! Întreg campusul universitar este dedicat studenţilor. Totul este proiectat pentru ei şi organizat în jurul lor, cu scopul de a optimiza studierea. Viaţa cotidiană a studenţilor se concentrează în permanenţă în jurul campusului. De exemplu, sportul ocupă o mare parte din viaţa colegiului – indiferent dacă sunteţi atlet, faceţi parte dintr-un club sportiv sau membru la o sală de sport! Studenţii sunt ceea ce formează un campus: ei participă la o varietate mare de activităţi şi pot de asemenea lucra în cadrul campusului (locuri de muncă la cantina, bibliotecă, librărie, sala de gimnastică, asistenţi de profesori, etc.). Locuind în campus, veți fi înconjurat de o atmosferă internațională adevărată, limba engleză va fi  singura limbă de comunicare care vă permite să căpătați maximă experiență și fluență în vorbire.  O astfel de experiență este un bonus pentru întreaga viață.

UN AVANTAJ PENTRU VIITOR

upstander17Gradele academice americane (de licență, masterat) sunt nu numai universal acceptate, dar într-adevăr sunt solicitate în întreaga lume. Studierea doar a unui an la o universitate din SUA, deschide multe oportunități pentru studenții internaționali. Acest lucru este un plus real și vă poate oferi atuuri necesare în timpul unui interviu la o instituție de învățămînt sau pentru un loc de muncă. În plus, o astfel de experiență în străinătate aduce încrederea în sine, maturitate, precum și un nivel total diferit de cunoștințe și perspective.

Universitățile sunt foarte bine conectate cu lumea profesională. Aceasta permite studenților să fie pregătiți pentru lumea de afaceri (stagii potențiale sau chiar oferte de locuri de muncă). În plus, metodele de predare din America de Nord sunt foarte practice și bazate pe situații și probleme reale. “Consilierul” tău (un membru cu drepturi depline al universității) te ghidează atunci când te implici în această lume bogată, dar complexă. Un consilier te ajută să “gestionezi” studiile, bazate pe interesele, competențele și scopurile tale profesionale. Fiecare student, posesor de viza F-1, care absolveşte o universitate americana (de licenţă sau de masterat) poate aplica, după absolvire, pentru a primi un permis de munca pe o perioada de un an. Această autorizaţie de muncă, care trebuie să fie aprobată de către universitate, poate fi numită „Instruire practică curiculară” sau „Instruire practică opţională”.  În conformitate cu acest permis, locul de muncă trebuie să fie legat de domeniul de studii. Un student care profită de această oportunitate se va întoarce acasă cu o diplomă şi experienţă profesionala valoroasă.

De ce Universităţile din SUA îşi deschid uşile pentru studenţii internationaţi?

Pe lânga tradiționala ospitalitate a statelor din America de Nord şi a Universităţilor care sunt cunoscute prin cultura primitoare şi căutarea de noi talente, este important de știut ca Universităţile din SUA sunt cointeresate să înscrie un anumit număr de studenţi internaţionali şi să le ofere premii (burse, granturi sau altele) cu scopul de a primi anumite acreditari. Din motive economice şi culturale, cererea din partea studenţilor din Asia şi Orientul Mijlociu este foarte mare. Pentru a echilibra această cerere, universităţile americane doresc să încurajeze studenţii europeni să aplice la instituţiile lor de învăţămînt – acesta fiind motivul pentru care ei acordă acestora burse de merit.

Mai multe informații aflați direct de la consultantul de programe educaționale, la adresa Bănulescu Bodoni 4, sau la tel: 060 669 653, email: eugenia.florea@acordtravel.md

Detalii despre programul ”Go Campus” le poţi găsi  aici.