reichstag1 ACORDTRAVEL

Contacteaza-ne pentru mai multe detalii la nr.068-88-18-17

“E complet diferit de ceea ce mă aşteptam eu. Credeam că o să dau peste oameni morocănoşi, înfumuraţi cu care nu o să pot schimba nici două vorbe. Ei, spre norocul meu nu sunt aşa. Am parte de o familie foarte dragută, de nişte colegi cu care mă înţeleg super şi nu în ultimul rând de profesori buni… Mă bucură faptul că fiecare pedagog ştie să se coboare la nivelul fiecărui elev şi să-i explice ce nu a înţeles…Am observat că în felul acesta domnia sa, elevul, e mai atent la ce se întîmplă în timpul orei şi nu prea are timp să doarmă. Până acum nu am avut parte de nici o oră monotonă… Acum pot vorbi destul de bine în germană şi înţeleg cam tot ce vorbesc ceilalţi.” – Morari Olga, Chişinău, Moldova.  

Aplicând la acest program, vei fi înscris într-un liceu public german cu profil real (Realschule) sau cu profil de cultură generală (Gymnasium).  De asemenea, vei fi plasat în familie gazdă înscrisă în program, evaluate foarte bine în prealabil. Criterii de eligibilitate:

 • Trebuie să ai vîrsta cuprinsă între 15-18 ani în momentul începerii programului
 •   Trebuie să ai cunoştinţe medii  de limbă germană.
 •   Trebuie să ai  rezultate bune la învăţătură în ultimii 3 ani de studii. Tu trebuie să prezinţi foaia cu note  pentru anul curent şi pentru cei 2 ani precedenţi. Este binevenit să fi obţinut în anul curent şi în cei 2 ani precedenţi media generală minim 7,50.
 •   Trebuie să demonstrezi calităţi personale necesare parcurgerii unei perioade determinate de timp departe de casă. Aceste calităţi includ maturitate, flexibilitate, deschidere, onestitate, integritate şi responsabilitate. Evaluarea calităţilor personale se va realiza în cadrul unui interviu personal, prin discuţii cu părinţii şi prin evaluarea referinţelor de la profesori.
 • Tu trebuie să te simţi comfortabil cu decizia de a participa la acest program. Aceasta nu trebuie să fie decizia părinţilor sau a profesorilor ci o decizie luată de tine, cu sprijinul total al părinţilor şi profesorilor şi cu înţelegerea provocărilor pe care le aduce această experienţă.

Pentru a fi eligibil din punct de vedere lingvistic,  trebuie să fi studiat limba germană pentru cel puţin 2 ani. În cazul în care nivelul cunoştinţelor de limbă germană nu este satisfăcător, vei participa la un curs intensiv de limbă germană.


Ce Beneficii şi avantaje îţi aduce acest program

 1. Experimentezi lumea.
 2. Cunoşti elevi din întreaga lume.
 3. Cîştigi o perspectivă globală şi vezi lucrurile la nivel internaţional.
 4. Îţi îmbunătăţeşti nivelul de înţelegere a unor culturi diferite.
 5. Îţi formezi o perspectivă diferită asupra propriei culturi.
 6. Te bucuri de activităţi noi şi diferite de cele pe care le-ai fi avut acasă.
 7. Îţi formezi aptitudini de comunicare prin interacţionarea cu persoane din medii diferite.
 8. Beneficiezi de  studii în  Liceu şi traiul în familie bine selectată
 9. Beneficiezi de asigurare medicală completă în conformitate cu cerinţele Guvernului German;
 10. Ţi se acordă ghid pentru informare înainte de plecare;
 11. Beneficiezi de supraveghere şi sprijinul  permanent din partea unui coordonator local în cadrul comunităţii germane.

 Mai multe informații aflați direct de la consultantul de programe educaționale, la adresa Bănulescu Bodoni 4, sau la tel: 060 669 653, email: eugenia.florea@acordtravel.md