18175833_1126209790817842_875950107_o

Drumurile lungi cu autocarul sau mașina pot fi plictisitoare și obositoare. Noi îți recomandăm să renunți la tablete și telefoane și să încerci neapărat următoarele jocuri de grup, care garantat, o să-ți facă drumul și călătoriile mai vesele și mai plăcute!

Iar dacă hotărăști să mergi cu noi în călătoria Woow la munte! Atunci îți garantăm o călătorie cu autocarulul plină de zâmbete și jocuri interesante cu ceilalți participanți la acest proiect. Și timpul zboară atunci când te distrezi!

Crede-ne, suntem experți în crearea bunei dispoziții!

JOC 1 – 3 lucruri

Jocul acesta e foarte bun pentru team building-uri, mai ales la început, când oamenii încep să se cunoască. Fiecare om din grup trebuie să spună câte 3 fraze despre el, din care 2 sunt adevărate și una este falsă. Grupul trebuie să ghicească ce afirmație e falsă. E mai mult un joc de cunoaștere, nu e ceva competitiv. În acest mod afli mai multe despre cei care sunt cu tine în autocar sau despre cei care sunt în grupul tău.

JOC 2 – Mafia

Pentru jocul acesta vei avea nevoie de un pachet de cărți de joc și de multă putere de convingere. Se joacă în mai multe persoane, care vor prelua o altă identitate pe tot parcursul serii. Fiecare din voi va alege o carte de pe masă, care va simboliza rolul vostru. În joc vor exista polițiști (A), mafioți (K),  doctori (Q), cetățeni (J) și un povestitor (voluntar). Întreg scopul jocului este să desconspiri mafioții sau, respective, să scapi de pedeapsă (dacă tu ești banditul). Cel mai greu lucru este să îi convingi pe ceilalți cine este mafiotul/mafioții!

JOC 3 – Insula pustie

Un joc distractiv, în care trebuie să adresezi întrebarea ipotetică ”Tu ce ai lua cu tine pe o insulă pustie?”. Nu există o limită de obiecte. Care e faza, te întrebi acum? Ei bine, atunci când ei vor începe să enumere cuțite, corturi, lanterne și provizii, spune-le că nu au voie, lasă-i să îți explice de ce ar aduce acele obiecte pe insulă, dar zi-le că nu au voie. Și de ce nu au voie? Pentru că fiecare jucător poate menționa doar lucuri care încep cu litera numelui său. Deci, Alina va avea voie doar alune, antibiotice, avion! Iar dacă te numești Marcel, atunci vei putea lua cu tine pe insula doar mere, mașini și murături. Nu uita, obiectele pe care le poți lua cu tine trebuie să înceapă cu prima literă a numelui tău! Să vezi ce amuzat devine jocul când participanții nu pot să-și dea seama care este regula! ☺

JOC 4 – Nici da, nici nu

Regula jocului: jucătorii nu trebuie să pronunțe cuvintele „da” sau „nu”. Orice alte cuvinte sunt permise. Se poate stabili un timp, spre exemplu un minut, în care să nu se pronunțe cuvintele interzise. Se alege un jucător care dă răspunsul și altul care îi pune întrebări. Exemplu: „nu-i așa că te cheamă Andrei?”. Și fii atent, nu trebuie să răspunzi cu „da” sau „nu”. Cine pierde poate primi porunci sau se poate calcula un punctaj.

JOC 5 – Ghicește regula

Cineva (să-i zicem X) trebuie să părăsească pentru câteva minute autocarul (se poate face asta în pauzele de pe traseu) sau să stea cu căștile pe cap, cu muzica dată la maxim, pentru puțin timp. În timp ce persoana X este izolată, grupul trebuie să stabilească sau să fie de acord cu o regulă pe care să o respecte toți. Exemple: fiecare răspunde în doar 3 cuvinte, fiecare răspunde total invers față de răspunsul corect. Când persoana X revine în grup, aceasta trebuie să ghicească regula secretă, punând câte o întrebare, pe rând, fiecărui jucător. Dacă ghicește, reintră în grup și altcineva îi poate lua locul. Următoarea rundă a jocului trebuie să aibă deja o altă regulă.

JOC 6 – Pantomima

Pe rând fiecare jucător va spune la ureche ce rol va interpreta celălalt. Exemple: (pericol, șosea, casă, etc) iar apoi va veni în mijlocul jucătorilor pentru a interpreta rolul. Există o condiție pe care trebuie să o respecți: cel care arată cuvântul nu trebuie să folosească sunete sau cuvinte, doar gesturi! Primul jucător care ghiceşte ce rol este interpretat îi va lua locul. Cine pierde poate primi porunci sau se poate calcula un punctaj.

Dacă știi și alte jocuri pentru distracție în autocar, ești invitat să le scrii în comentarii.

Sper că ți-a plăcut acest articol și că ai găsit câteva idei pentru a te distra și mai mult și mai activ pe munte, în drumeții sau chiar acasă. Iar dacă nu ai planuri în perioada: 27 iunie – 3 iulie 20171 iulie – 7 iulie, te invităm să participi la Woow la munte – unica școală de Business și Leadership din Republica Moldova. Mai multe detalii găsești aici!