jonkopings-university-outdoor-870x579Jönköping International Business School (JIBS) se numară printre facultăţile componente ale Jönköping University, una dintre cele mai bune universităţi din Suedia. Un studiu efectuat recent la nivel naţional a demonstrat că cel puţin 8 din 10 absolvenţi Jönköping University îşi cunosc angajatorii prin intermediul universităţii. Astfel, Jönköping nu oferă doar pregătire academică, ci şi conexiuni reale cu mediul profesional. JIBS oferă programe de licenţă, master şi doctorat în domeniul business. Imediat după înfiintarea sa, JIBS a devenit cu rapiditate cea mai internaţională şcoală de business din Suedia. Acest lucru se datorează în mod special celor peste 750 de studenţi internaţionali, reprezentand peste 75 de ţări din intreaga lume. Mai mult, se poate spune că internaţionalismul puternic se datorează şi setului de elemente următoare: – cel mai mare număr de programe predate exclusiv in limba engleză din toate şcolile de business din Suedia (3 programe de licenţă şi 5 programe de master)  – cel mai mare numar de programe de exchange puse la dispoziţia studenţilor (80% dintre studenţii JIBS studiază cel puţin un semestru la o universitate parteneră din afara Suediei) – cel mai mare număr de universităţi partenere (peste 200) de pe întreg glob (universităţi din peste 70 de ţări).  Misiunea JIBS este aceea de a răspunde nevoilor mediului de afaceri regional şi internaţional prin pregătirea  viitorilor lideri, antreprenori şi creatori de business. Acest obiectiv este permanent atins prin promovarea leadership-ului inovativ în educaţie, cercetare şi în societate în cadrul unei viziuni moderne şi informate asupra antreprenoriatului şi a dinamicii business mondiale.

JIBS este situată în oraşul Jönköping, din regiunea cu acelaşi nume, chiar în inima Suediei. Oraşul se bucură de împrejurimi cu peisaje deosebite, zona fiind recunoscută unanim drept una din cele mai frumoase din ţară. Locaţia strategica a universităţii,  chiar în centrul ţării, oferă legături excelente cu celelalte oraşe, Stockholm,  Malmö, Göteborg sau Copenhagen fiind usor accesibile cu avionul, trenul sau autocarul.

JIBS nu deţine un spaţiu propriu pentru cazarea studenţilor, însă pune la dispoziţie spaţii de închiriat, în colaborare cu diferite agenţii imobiliare din oraş. De aceea, este recomandabil ca studenţii să aplice pentru cazare prin programul centralizat al universităţii. Dacă aplicaţia  va fi efectuată corect şi va fi trimisă din timp, studenţilor internaţionali li se garantează obţinerea unui loc de cazare. Chiria variază între 180 şi 300 EUR pe lună, în funcţie de locaţie, mărime, gradul de mobilare, facilitați.  Pe langă asistenţă în găsirea cazării şi serviciul de pick-up, JIBS pune la dispoziţia studenţilor săi o întreagă serie de alte servicii şi facilităţi, printre care se numără cursuri de limba suedeză, persoana de contact în International Office, consultanţă în ceea ce priveşte viaţa de student în Suedia (servicii medicale, deschiderea unui cont bancar).jonkopings-university-interior-870x579

 Jönköping School of Engineering (JTH) se numără printre facultăţile componente ale Jönköping University.  JTH oferă programe la nivel de licenţă şi masterat în diverse ramuri ale ingineriei. Facultatea este localizată într-o regiune cu o proporţie neobişnuit de mare de companii cu profil industrial, ce se dezvoltă din ce în ce mai mult la nivel global. Facultatea de inginerie se bucură de parteneriate stranse cu diverse companii de profil  pe plan local şi internaţional, motiv pentru care absolvenţii JTH îşi pot găsi cu uşurinţă un post de lucru în domeniu, fiind extrem de bine cotaţi pe piaţa muncii. Şcoala de inginerie din cadrul Jönköping University se poate de asemenea mîndri cu afilierea la prestigioasa asociaţie a celor mai bune şcoli de inginerie la nivel internaţional.

JTH este situată în orasul Jönköping. Fiind al 10-lea oraş ca dimensiune al ţării, Jönköping are 120 000 de locuitori şi se bucură de împrejurimi cu peisaje deosebite, dealuri domoale şi lacuri, păduri impunătoare şi ferme rustice făcand ca aceaste locuri să fie recunoscute unanim drept una dintre cele mai frumoase zone ale Suediei.

Acte necesare pentru admitere:

– Diploma de Bacalaureat

– Test TOEFL iBT 80

Mai multe informații aflați direct de la consultantul de programe educaționale, la adresa Bănulescu Bodoni 4, sau la tel: 060 669 653, email: eugenia.florea@acordtravel.md