statele-unite-ale-americii-5505 American Pie e deja istorie. Cum ar fi oare să îţi petreci un an de liceu sau măcar un semestru în America, să înveţi în aceleaşi licee cu feţe mereu noi şi distracţie la maxim, lucruri pe care le-ai vazut în atâtea filme? Nu te mai întreba, hai să vezi cu ochii tăi! Ai oportunitatea să-ţi îndeplineşti visul de licean american. Aşa că dacă ai rezultate bune la învăţătură şi te descurci bine cu engleza, nu mai aştepta! Vei învăţa ca orice alt american şi vei locui într-o familie americană, atent selectată  şi vei fi unul din ei pentru o perioadă de un an.

USA High School este un program de schimb educaţional şi cultural, care îţi permite să-ţi petreci un semestru sau un an academic  în America, studiind la o şcoală publică sau privată. Participarea la o şcoală publică permite să îţi îmbunătăţeşti abilităţile de limbă engleză, să obţii credite pentru clasele luate şi să cîştigi experienţă de viaţă. Tu poţi să te bucuri de toate beneficiile sistemului american de învăţămînt și să  experimentezi cum este să fii un adolescent american.

Pe parcursul programului, vei fi implicat în viața și cultura  americană prin faptul că vei trăi în  familia gazdă. Familia gazdă este o familie voluntar, care primește elevii din alte țări, pentru a deveni o parte din viaţa lor. Aceste condiţii favorizează însușirea  limbii la nivel de limba maternă, cunoaşterea obiceiurilor şi a culturii poporului respectiv. Un avantaj este formarea personalităţii tale, ajutîndu-te să devii mai independent, mai matur, stapîn pe sine şi vei avea o concepţie nouă despre lume şi viaţă.  Tocmai datorită acestui fapt, aceste familii sunt alese cu grijă deosebită şi verificate meticulos. Familia gazdă te consideră ca un membru de familie şi îşi asumă întreaga responsabilitate pentru a-ţi asigura condiţii optime de trai și de studiu .Unele familii, găzduiesc chiar și doi elevi, dar este necesar să fie vorbitori de limbi diferite. Elevii sunt integraţi în viaţa de familie şi iau parte la serbările, întrunirile şi excursiile familiale. De asemenea, trebue  să menţionăm că vei avea un coordonator local, care te va sprijini la fiecare etapă a programului.

Ce Beneficii şi Avantaje îţi aduce acest program?

 1. Îti perfecționezi nivelul de cunoastere a limbii engleze
 2. Devii independent și  încrezător în propria persoană
 3. Ai o varietate mai mare de cursuri.
 4. Îţi formezi o experienţă internaţională.
 5. Cunoşti elevi din întreaga lume.
 6. Cîştigi o perspectivă globală şi vezi lucrurile la nivel internaţional.
 7. Îţi formezi o perspectivă diferită asupra propriei culturi.
 8. Te bucuri de activităţi noi şi diferite de cele pe care le-ai fi avut acasă.
 9. Îţi formezi aptitudini de comunicare prin interacţionarea cu persoane din medii diferite.
 10. Beneficiezi de studii la  un Liceu şi  familie bine selectate.
 11. Beneficiezi de asigurare medicală completă în conformitate cu cerinţele Guvernului SUA;
 12. Ai parte de supraveghere şi sprijinul permanent din partea unui coordonator local în cadrul comunităţii americane.


Eşti eligibil de a participa la Program?

 • Ai vîrsta de la 15 la 18 ani, înainte de plecare;
 • Nu ai absolvit liceul;
 • Ai rezultate academice bune/excelente;
 • Ai obţinut un scor munum de 50 de puncte  la Testul SLEP;
 • Demonstrezi capacitatea de a petrece un an şcolar departe de casă: maturitate, flexibilitate, deschidere, corectitudine, integritate şi responsabilitate.

Mai multe informații aflați direct de la consultantul de programe educaționale, la adresa Bănulescu Bodoni 4, sau la tel: 060 669 653, email: eugenia.florea@acordtravel.md