grand-palace

Belgia este ţara unde Europa se uneşte. Caracterul cosmopolit al oraşului Bruxelles, capitala comunităţii europene, a creat o atitudine tolerantă şi primitoare faţă de străini. Belgienii sunt cunoscuţi ca persoane primitoare, cu un mare simţ al umorului. Niciunde în lume nu este mai multă ciocolată şi napoletane decât în Belgia, ea reprezintă scena unui trecut cultural foarte bogat (pictura şi arhitectura) şi creativitate artistică contemporană palpitantă (expoziţii, muzică şi teatru).

Sistemul de învăţământ belgian este unul dintre cele mai aprofundate din lume. Aşteptările sunt mari faţă de studenţi. Participanţii vor fi încadraţi la ore la un liceu local, de luni până vineri. Acestea includ studierea limbii franceze/flamandă, matematicii, biologiei, geografiei, fizicii, istoriei, educaţiei fizice, limbii străine (germană/franceză sau engleză) şi clase opţionale, precum Economie sau a doua limbă străină. Anul şcolar urmează din septembrie până în iunie.
Vei fi plasat în special în oraşele mici sau rurale. Poţi alege destinaţia potrivită –  în oricare regiune, fie cea de sud, unde se vorbeşte limba franceză sau în partea de nord, unde se vorbeşte olandeza. Indiferent unde vei fi plasat, vei găsi familia ta gazdă belgiană, urându-ţi un bun venit călduros. La fel ca vecinii lor olandezi, belgienii sunt pasionaţi de ciclism, astfel fii sigur că vei face, probabil, ciclism în timpul sejurului.

Ziua scolară:

  • 8.30am – 4.00 pm sau mai târziu
  • ziua de miercuri dupa masă este liberă

Vei trăi cu o familie belgiană ca un membu al familiei,  împărtăşind viaţa de familie de zi cu zi şi participînd la diferite activităţi. Ca un membru al familiei, te vei adapta la regulile familiei, precum ar fi propria ta familie.

Criterii de eligibilitate:
– să fiţi cel puţin 15 ani şi max.18 ani înainte de plecare;
– să aveţi rezultate academice bune;
– să aveţi cel puţin 2 ani de studiere a l.franceze sau a limbii olandeze;
– să deţineţi asigurarea medicală care va include accidente, repatrieri, boală şi răspundere civilă.

Flower display 2008 at Brussels Grand Place

Flower display 2008 at Brussels Grand Place


Pentru a aplica la programul High School în Belgia, este necesar să prezinţi următoarele acte:

1. Formular de înscriere şi Student profile, completate de mână (cu stilou negru), personal de tine – toată informaţia trebuie să fie corectă şi să reflecte în totalitate personalitatea ta, prin furnizarea a cât mai multe detalii posibile, pasiuni şi trăsături de caracter, din moment ce tu vei fi plasat pe baza informaţiilor date.
2. Traducere legalizată a foii matricole pe anul şcolar în curs şi pentru ultimii 3 ani.
3. Trecerea interviului cu reprezentantul de la Acord Plus în l. Engleză.
4. Copia paşaportului, inclusiv vizele anterioare.
5. Fotografii din mediul familial şi şcolar. Fotografiile unui student fericit, zâmbind, sunt adesea un factor principal de decizie în selecţia ta de către o familie gazdă. Fotografiile tale, ale familiei tale, ale activităţilor preferate, etc. ar trebui să fie oferite pe paginile destinate fotografiilor.
6. Foto cu zâmbet 3*4 – 8 buc;
7. Copia buletinului unui parinte;
8. Copia certificatului de naştere;
9. Certificat de solvabilitate privind deţinerea unui cont de depozit în sumă de 1 000 euro.

Mai multe informații aflați direct de la consultantul de programe educaționale, la adresa Bănulescu Bodoni 4, sau la tel: 060 669 653, email: eugenia.florea@acordtravel.md