webber-international-university_2015-01-12_15-45-38-004Unul dintre cele mai frumoase aspecte ale adolescenţei este acel sentiment că lumea ţi se aşterne la picioare – toate uşile sunt deschise, toate cărările promiţătoare. Este momentul în care luăm decizii foarte importante cu privire la cine suntem şi cine vom fi. Există mulţi tineri  care sunt conştienţi de aceasta, şi care tocmai de aceea pun mare preţ pe educaţie. Unii dintre ei visează să-şi lărgească orizonturile studiind în afară, iar dintre multele destinaţii de studii, una dintre cele mai îndepartate, dar şi mai tentante, sunt Statele Unite ale Americii. Un moment de răscruce ar fi să  studiezi în S.U.A, la  Hobart și William Smith College.

Despre HWS

Situat pe aproximativ 1 km2, în inima New York, regiunea Finger Lakes, Hobart și William Smith sunt colegii  independente de arte liberale, ce s-au impus prin furnizarea  unei educații extrem de individualizate. Ghidate de un curriculum interdisciplinar, Colegiile pregătesc studenții să gândească critic. Aici vei descoperi un mediu care prețuiește cetățenia globală, munca în echipă, etica, inclusiv excelență, competență și cultură.
Sub mentorat de facultate,  elevii din Hobart și William Smith  câștigă calificarea necesară pentru a fi competitivi la angajarea în cîmpul muncii. Elevii câștigă burse de prestigiu, cum ar fi Rhodes, Cambridge Gates, Udall, Fulbright și Goldwater. Absolvenţii  ulterior  sînt  admişi la cele mai bune programe post-universitare din țară.

Tradiţii HWS

Fondat inițial ca două colegii separate (Hobart pentru bărbați în 1822 și Smith William pentru femei în 1908), HWS acum funcţionează în cadrul unui sistem unic. Toți elevii împărtășesc același campus, facultate, administrare și curriculum. Fiecare facultate își menține propriile sale tradiții, decani și departament atletic.  Barbaţii absolvesc  Hobart College, femeile –  Colegiul William Smith.

HWS în cifre
 • Facultăţi: 207 full-time
 •  Rata Student-Facultate : 11:1
 • Dimensiunea unei clase medii: 17 elevi
 • Diplome oferite: Bachelor of Arts, Bachelor of Science, Master of Arts in Teaching
 • Studii în străinătate:  Aproape 60 la suta dintre elevii HWS studiază în străinătate, în mai mult de 40 de locatii din lumea întreagă.
 • Absolvenţi: 20,803 total (11517 Hobart; 9286 William Smith)

Vezi detalii despre campusul universităţii.

Experienţa HWS

hobart_william_smith_colleges_5710587Cum  este viaţa care-ţi oferă  oportunităţi nelimitate?
La HWS, Viaţa = Explorare.
HWS îţi oferă posibilitatea de a-ţi găsi propriul  traseu academic.
Bancher, politician, om de stiinta de mediu, medic veterinar, profesor, chimist, scriitor, dansatoare, actor, activist, imagineer, inventator, CEO, redactor …La Hobart și William Smith, nu există limite în ceea ce se poate explora și ce poţi deveni.

Studii interdisciplinare

Îţi vei lărgi şi  aprofunda interesele  prin mai mult de 40 de specializări, proiecte de cercetare, studii în străinătate și stagii de serviciu. Aici te vei putea delecta de muzica rock şi vei cunoaşte filosofia yoga.
Eşti gata să cunoşti şi tu acest traseu?

Viaţa în campus

În orice zi, la Hobart și William Smith, elevii:

 • Participă la forumuri naţionale și internaționale cu jurnalişti, politicieni, oameni de știință, autori, sportivi și cadre universitare.
 • Investighează opțiunile de carieră în cadrul întîlnirilor cu zeci de profesionişti ce fac vizite în fiecare semestru.
 • Se înscriu în mai mult de 70 de cluburi
 • Se înscriu la cele 22 de echipe sportive  universitate…

Pe scurt – îţi oferă  posibilităţi nesfârşite de explorare. Care din ele o alegi- depinde doar de tine!

Admiterea  HWS

Colegiile  Hobart și William Smith şi-au construit sistemul educațional în jurul valorii de a vedea lumea din perspective multiple.
În cele din urmă,  dacă ești  un student international, experienţa ta la Hobart și William Smith te va încuraja să-ţi creezi propria cale și să fii de succes în orice.

Acte necesare
Pentru a aplica  trebuie să prezinţi:

 1. Fişa de aplicare.
 2. Traducerea legalizată a diplomei de studii.
 3. O scrisoare de recomandare, de la un profesor.
 4. Dacă limba engleză nu este nativă, este nevoie de prezentat testul TOEFL sau IELTS (Minimum IBT 83, IELT 6,5).
 5. Certificat privind situaţia financiară. 

Mai multe informații aflați direct de la consultantul de programe educaționale, la adresa Bănulescu Bodoni 4, sau la tel: 060 669 653, email: eugenia.florea@acordtravel.md