Cum se recuperează Tax Refund

Ce este formularul DS2019?

Formularul DS 2019 este formularul care îţi dă dreptul de muncă şi în baza căruia aplici pentru viză la ambasadă. 

tax refund

Cum se recuperează Tax Refund

Ce se întelege prin recuperarea taxelor şi cum funcţionează?

Anual, fiecare cetăţean american şi toate persoanele non-rezidente care lucrează sau au lucrat în SUA trebuie să completeze un formular pe care trebuie să-l trimită autorităţilor americane până pe 15 aprilie. Prin completarea acestui formular aplicantul trebuie să arate tot venitul său, sursele acestuia şi taxele plătite conform legii impozitului din SUA. Sunt necesare pentru întoarcerea tax refund. Autorităţile americane vor compara aceste informaţii cu cele furnizate de angajatori şi vor verifica dacă angajaţii au plătit sau nu taxe în plus. De obicei, se reţin mai multe taxe decât ar trebui, iar în cazuri foarte rare angajaţi plătesc mai puţine taxe decât în mod normal şi atunci trebuie să mai plătească diferenţa.

Este obligatoriu ca toată lumea să completeze formularul de declarare a veniturilor?

Pentru a obţine tax refund, este obligatoriu pentru toată lumea care a lucrat în SUA să completeze acest formular. Conform legii americane, chiar dacă un angajat a plătit foarte puţine taxe sau chiar deloc, trebuie să completeze acest formular. În caz contrar, persoanelor non-rezidente li se poate refuza viza pentru SUA in viitor. În general, majoritatea participanţilor Work and Travel primesc înapoi taxele plătite în SUA.

 Am avut trei angajatori în SUA, dar doar la unul am plătit taxe. Pot să recuperez taxele plătite?

Pentru a recupera tax refund, trebuie să furnizezi informaţiile legate de salariile primite de la toţi angajatorii. Conform legii americane, tot venitul câştigat în SUA trebuie declarat. Taxele care se recuperează sunt proporţionale cu venitul total câştigat în SUA. De aceea, nu este posibilă recuperarea taxelor doar de la un angajator.

Ce se intamplă dacă nu am ultimul cec de la angajator? Pot sa-l folosesc pe cel anterior?

Sigur că poţi, este necesar doar să confirmi.

Este un termen limită pentru recuperarea taxelor?

Toate documentele necesare tax refund trebuie trimise autorităţilor americane până la 15 aprilie, întârzierile penalizându-se.

Cine poate apela la serviciul de recuperare a taxelor?

ACORD TRAVEL ajută la recuperarea tax refund studenţilor care au fost în Statele Unite cu vize tip J-1, H-2B sau alte tipuri de viza, în programe de tipul Work and Travel, Internship.

RECOMANDĂ acest articol şi prietenilor tăi. Ajută-i să-şi returneze taxele corect cu ACORD Travel!!!