În cazul în care ai decis să aplici pentru Programul Internship Irlanda, și vrei să ai parte de o experiență de neuitat într-o țară a oamenilor cu părul de foc, ar trebui să cunoști următoarele detalii despre program și posibilitățile tale de participare. Vei câștiga experienţă, practică de lucru în domeniul tău de studiu sau de muncă, precum şi posibilitatea de a descoperi cultura şi stilul de viaţă irlandez. Programul Internship poate începe în orice perioadă a anului şi nu există un termen limită pentru aplicare. La sfîrşitul programului participanţii pot petrece, în mod facultativ, o perioadă de maxim 10 de zile pe teritoriul țării.

Obiectivul acestui program este creşterea abilităţilor paticipanţilor în domeniul lor de specializare sau în ocupaţia pe care o practică prin participarea într-un program bine structurat care să ajute la îmbunătăţirea cunoştinţelor participantului despre tehnicile, metodele sau expertiza companiilor în care  vei activa  în diferite domenii de activitate.

Halfpenny-bridge-Dublin-Ireland_1920x1200Criteriile de eligibilitate pentru a participa:
• Să deții pașaport românesc!!!!
• Vîrsta 20 – 35 ani;
• Student la zi/fără frecvență sau proaspăt absolvent ai unei universități. În caz dacă ești student trebuie să fii cel puțin în anul II. Experiența de muncă în domeniu prezintă un avantaj.
• Locul de muncă selectat este legat de studiile tale sau experienţă profesională.
• Dacă Internship-ul se face în alt domeniu decît cel studiat, atunci experienţa de muncă trebuie să fie de 1-3 ani
• Nivel mediu- avansat de limba Engleză si cunostinţe despre terminologia domeniului vizat.
• Să fii pregătit  să-ţi asumi angajamentul pentru întreaga durată a programului .
• Maturitate, responsabilitate, atitudine pozitivă, flexibilitate, adaptabilitate.

Descrierea Programului:
• Programul poate dura de la 3 luni până la 12 luni, cu o posibilitate de a primi un contract de muncă în caz dacă angajatorul este încântat de tine și te-ar dori pe viitor în compania sa. Joburile sunt în Dublin dar  pot fi și  în alte locații atractive a Irlandei.  Totuși, companiile target sunt în Dublin
• Din motiv că acest Internship este unul European, cei care participă sunt membri ai EU, de aceea nu este nevoie de viză sau alte doc necesare ce îți permit participarea la acest program.
• Deși cunoașterea limbii engleze la un nivel avansat este un avantaj, cei care dețin o engleză mai slabă, au posibilitatea de a-și antrena limba și a o îmbunătăți la un nivel mai bun.
• Colegiul cu care colaborăm(din Irlanda), îți oferă 2 săptămâni de cursuri intensive, cu cazare și mâncare inclusă. Săptămânal vei avea parte de 20 ore de engleză.
• Prin intermediul cursurilor ce sunt incluse în program, vei avea posibilitatea în această perioadă să te acomodezi cu orașul, cu oamenii și ritmul de viață de acolo. E un intro perfect într-o nouă lume.
• După ce vei finisa cursurile, vei începe aventura Internshipului, respectiv vei fi angajat în câmpul muncii unde vei pune în practică tot ce ai învățat la universitate dar și vei învăța și descoperi secretele unei companii gigant.
• Irlanda are o legislație foarte dură în ceea ce ține de salarizare, indifferent dacă ești cetățean al țării sau nu, astfel salariul minim impus de către stat trebuie să fie 8.65 Euro la oră. Salariul poate fi și mai mare, însă tu ești asigurat cu un minim garantat.
• Experienţa/studiile tebuie să fie legate de: (contactează-ne pentru alte domenii)
a. Industria turismului, Servicii Hoteliere, Culinărie
b. Business, Management, Finanţe, Tehnologii Informaţionale, Marketing, Logistica.

two-business-interns-workingCare sunt pașii de participare la program?
Etapa 1: Expediază CV-ul detailat (cu poză) Managerului de Program. Dacă te califici, se efectuează un interviu în limba engleză pentru a determina nivelul de cunoaştere a limbii şi se acordă asistenţă la completarea unui CV atractiv.
Etapa 2: Se trimite CV-ul la sponsori pentru a îl prezenta posibililor angajatori interesați. În mediu se așteaptă în jur de 4-5 săptămâni pentru a găsi un angajator, dar perioada poate fi mai mare în cazul în care domeniul care aplici e mai specific și mai îngust. Atunci când avem un rapuns de la un angajator interesat de tine, se începe procesarea documentelor.
Etapa 3: În cazul în care primești mai multe oferte de la mai mulți angajatori, faci tu alegerea jobului. Va avea loc un Skype interview cu angajatorul. Dacă după interviu eşti decis să urmezi stagierea în compania selectată, atunci aşteptăm feedback-ul interviului. Este posibil ca angajatorul să solicite scrisori de recomandare şi referinţe. Dacă răspunsul se dovedeşte a fi pozitiv, trecem la etapa următoare
Etapa 4: Eşti aprobat de către angajator – Se începe procesarea documentelor  pentru  job și bronarea unui loc pentru cursuile de engleză.
Etapa 5: Achiziționează biletul de avion

Acte necesare pentru înscriere:
1. Copie Buletin de identitate;
2. CV cu poză in engleză;
3. Copie paşaport atat cel Roman cat sic el al Moldovei (paşaportul trebuie sa fie valabil cel puţin încă 6 luni de la data de sfîrşit a programului);
4. Adeverinţă de student sau diplomă de absolvire (plus traducerile lor in engleză);
5. Scrisori de recomandare (din partea angajatorilor sau de la profesori);
6. O confirmare de la bancă cu prezenţa unei sume de minim 1200$ pe cont (necesare pentru prima perioada din momentul sosirii în ţară şi pînă la prima remunerare). Această confirmare va fi prezentată la ambasadă şi la sosire în ţară.