ItaliaExplorarea Italiei rurale în timpul unei excursii școlare, întâlnirea cu prietenii după o zi de școală pentru a savura o pizza Margherita şi un gelato, practicarea limbii Italiene în timp ce încurajezi echipa locală de fotbal în timpul unui meci … toate acestea sunt posibile dacă te decizi să faci un an de liceu în Italia. Vei obţine o avansare vizibilă a competențelor  lingvistice în fiecare zi, prin studierea tuturor obiectelor de curs în limba Italiană, prin intermediul socializării cu profesorii și cu colegii, la discuții în timpul cinei cu familia-gazdă, vei cîștiga experiență internațională valoroasă, care îţi va prinde bine ulterior dacă visul tău este să aplici la o Universitate din Italia. Dacă ești pregătit – Italia te așteaptă! Pregăteşte-te pentru a studia alături de elevii nativi italieni! Șase zile pe săptămînă de la 8:00 pînă la 13:00 vei lua lecții predate exclusiv în italiană, la o școală publică locală. Vei vorbi fluent în limba Italiană înainte de a realiza acest lucru. Disciplinele pe care le vei studia doar în limba Italiană de obicei includ: matematica, istoria, limba și  literatura italiana, științe, educația fizică și altele.

Imersiune culturală Nici o modalitate nu este mai bună de a te cufunda într-o altă cultură decît de a trai cu o familie locală. Nu doar că familia-gazdă îţi va  oferi mese în fiecare zi și o cameră personală, dar te va familiariza cu tradițiile și obiceiurile locale, îţi va oferi sprijin și îndrumare într-un mediu necunoscut. Familiile-gazdă italiene sunt la fel de diverse precum şi elevii pe care îi găzduiesc. Indiferent cu cine vei fi plasat, familiile-gazdă sunt atent examinate şi corelate pe baza profilurilor de personalitate și interese comune. Locuind cu familia-gazdă, te vei simţi ca acasă și vei dezvolta relații durabile pe care nu le vei uita mult timp după petrecerea unui an la liceul din  străinătate. Partea primitoare, partenerii din Italia, se obligă să îndeplinească următoarele cerințe:

  • plasarea într-un liceu din Italia;
  • verificare atentă, control și selectarea unei familii italiene compatibile;
  • Cazare şi masa cu familia-gazdă selectată;
  • Supraveghere și sprijinul unui coordonator local;
  • Rapoarte periodice privind progresele elevului.

Criterii de eligibilitate:

  • Vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani;
  • Să posede un nivel adecvat de cunoştinţe de limba italiană (de preferat cel puţin doi ani de studiu);
  • Să ​​demonstreze, prin procesul de aplicare, flexibilitate, maturitate şi adaptabilitate;
  • Sa dea dovadă de abilitatea de a locui într-o țară străină.

Mai multe informații aflați direct de la consultantul de programe educaționale, la adresa Bănulescu Bodoni 4, sau la tel: 060 669 653, email: eugenia.florea@acordtravel.md