DCIM100GOPRO Imediat cum am pășit în această metropolă, am prins gustul puterii, pentru că anume aici s-a scris istoria si s-au luat cele mai importante decizii, motiv pentru care Washingtonul a devenit casa spirituală a tuturor americanilor.

“Ziua” a început în forţă, dar cu noaptea în cap.

Dis-de-dimineaţă, am ajuns la unul dintre cele mai energizante şi curajoase evenimente pe care le-am văzut în ultimul timp: Lifeguard Olympics 2014 – Premier Aquatics.

Un adevărat maraton al înotului, care a adunat peste 300 de studenţi din întreaga lume, care poartă cu mândrie titlul de lifeguard (salvamar).

Aici am făcut cunoştinţă cu cel de-al doilea erou al proiectului American Summer. Taras Chelembet are 21 de ani și este student la Universitatea Tehnică a Moldovei. Taras este la cea de-a doua vară în America.

Iar dacă în primul an a fost angajat în calitatea de salvamar, atunci anul acesta, eroul nostru a fost avansat în funcție și deține mândru titlul de pool manager la o piscină Premier Aquatics.

Colegii de cameră i-au devenit buni prieteni, iar toată echipa a fost cucerită de responsabilitatea de care dă dovadă Taras la job.

Mai mult de atât, zeci de prieteni de-ai lui ne-au spus un secret: că l-ar vota pe Taras în cazul în care ar candida la președinție, pentru că, zic ei, s-ar descurca de minune!

Totodată am întâlnit şi zeci de studenţi moldoveni, care au fost încântaţi să ne vadă veniţi de acasă, tocmai aici, pe tărâm american.

Vorba poporului: Moldovenii, când se adună, America răsună!